Undvik extra kostnader för bompeng i Norge

Undvik extra bompengskostnader i Norge

En bompeng är en avgift som tas på många vägar, broar, tunnlar och landsvägsfärjor i Norge. Dessutom tas bompeng ut vid körning i centrala Oslo och vissa andra städer. Om du ska åka till Norge med hyrbil kan du i de flesta fall välja att betala i myntautomat, med betal- eller kreditkort eller i vissa fall manuellt i lucka. Sixt rekommenderar dock att skaffa ett så kallat AutoPass för att undvika extra serviceavgifter.

Det absolut enklaste är att skaffa ett tillfälligt så kallat AutoPass som du koppar direkt till ditt kreditkort. Och har du redan ett passerkort för Öresundsbron, ett så kallat BroBizz, så behöver du inte skaffa ett AutoPass, då BroBizz även fungerar i de norska betalstationerna. I Oslo är betalstationerna automatiska och om du inte har AutoPass eller BroBizz faktureras du i efterhand om du inte betalar bompengen på en Esso-bensinstation inom 3 dagar.

För dig som hyr bil via Sixt biluthyrning och kör i Norge tillkommer en extra serviceavgift på de bompengar som faktureras, vilket debiteras dig som hyrbilstagare i efterhand.

Vill du undvika dessa extraavgifter är vår rekommendation att på förhand skaffa ett AutoPass. Gå in på www.autopass.no innan avresan och registrera ditt fordon och kreditkort under rubriken Visitors Payment. Välj inte den norskspråkiga sidan då denna enbart är avsedd för personer bosatta i Norge.

Vill du kolla väg- och tull-, bro- och Vignette-avgifter i Europa och USA har Sixt Biluthyrning en guide här.

Gillar du vad du ser? Välkommen att dela detta med dina vänner och följare:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Kanske gillar du även...