Sixt uppvisar rekordintäkter & resultattillväxt under Q1-2, 2014

sixt logotyp
Det är med glädje Sixt biluthyrning presenterar ännu en urstark halvårsrapport för kvartal 1 och 2 (Q1-2), 2014.

• Halvårsresultatet före skatt (EBT) ökade med 16,7% till 67,5 MEUR.
• Koncernens rörelseintäkter upp 8,5%.
• Hyresintäkterna blev 9,8% högre, med bred tillväxt för biluthyrning både i Sverige och utomlands.
• Investeringar i hyres- och leasingflottor utökas med cirka 12% för att säkerställa att Sixt har nyast & roligast hyrbilar.
• Utsikter för helåret 2014 bekräftade.

Sixt biluthyrning, ett av Sveriges största biluthyrningsföretag, ser tillbaka på ett starkt första halvår 2014. Nästan alla relevanta finansiella resultatmått uppvisar väsentliga förbättringar. Koncernens rörelseintäkter för första halvåret ökade med 8,5% till 760.200.000 euro jämfört med samma period förra året. Koncernens totala intäkter ökade 6,0% till 823.800.000 euro. Resultatet utvecklades positivt med ett resultat före skatt (EBT) upp 16,7% till 67,5 miljoner euro. Baserat på den goda första halvåret, bekräftar verkställande styrelsen sin tidigare prognos för helåret 2014.

Erich Sixt, ordförande i styrelsen för Sixt SE: ”Första halvåret har visat att Sixt är i toppform. Vår tillväxt är bred, med den pågående expansionen utomlands som drivmotor för resultattillväxt. Men Sixt uppvisar också en stabil intäktstillväxt i Tyskland. Vi kommer att fortsätta att utnyttja de goda tillväxtmöjligheterna för att vinna ytterligare marknadsandelar”.

Principiellt leder de förbättrade ekonomiska förhållanden till större efterfrågan på fordonsuthyrning och leasing i Sixt kärnmarknader, Västeuropa och USA. Dock har den politiska risken stigit, framför allt konflikten mellan Ryssland och Ukraina och spänningarna i Mellanöstern. Mot bakgrund av dessa faktorer och i kölvattnet av de goda affärsresultat under de första sex månaderna, bekräftar verkställande styrelsen sina förväntningar för helåret 2014. Styrelsen förväntar att omsättningen klättrar något över förra årets totala. Tillväxtstimulans bör återigen komma främst från marknaderna utomlands, men också inifrån Tyskland.

Gillar du vad du ser? Välkommen att dela detta med dina vänner och följare:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Kanske gillar du även...