Sixt guide: Så packar du rätt och förbereder julresan

Så packar du rätt och förbereder julresan

Resan inför julhelgen brukar innebära mycket packning och många passagerare. Därför blir det extra viktigt att packa rätt så att lasten inte börjar röra på sig vid exempelvis en kraftig inbromsning eller i en skarp kurva. Sixt Biluthyrning tipsar dig om hur du packar smartast inför jul- och nyårshelgens resor.

Grundprincipen är att packa det som är tyngst längst ned och i mitten på bagageutrymmet samt skjuta det mot baksätets ryggstöd för att undvika att lasten börjar flytta sig. Undvik att lägga saker på hatthyllan eller insynsskyddet och framför kolla allt inget kan flyga framåt vid en inbromsning. Tänk igenom vad ni ska göra på resan och kolla om det finns tvättmöjligheter så ni inte behöver ta så mycket kläder. Täcken och kuddar kan läggas i en plastsäck som sedan kan tömmas på luft.

Skidor och lättare saker kan med fördel packas i takboxen, och glöm inte att se till att surra fast lasten ordentligt. Tänk på att takboxens maxvikt kan vara lägre än takräckets och se till att den totala vikten inte överstiger själva takets maxvikt (takräcke + takbox + last). Packar du direkt på takräcket ska självklart lasten surras fast ordentligt och inga band, presenningar eller rep får hänga löst.

Så vet du vilken sida tanken sitter på

Tips: Du vet väl att pilen intill bränslemätaren på de flesta bilar indikerar vilken sida tanklocket sitter på.

Ett par varmare kläder som är lätta att komma åt är bra att ha till hands om det skulle bli ett längre stopp någonstans längs vägen. Ska du åka någonstans där snön kan ställa till det kan det vara bra att stoppa ner en snöskyffel, bogserlina och startkablar.

Se även till att mobiltelefonen är laddad och att det finns extra laddare med som fungerar för såväl USB som 12 voltsuttaget. Det finns även portabla laddningsbatterier att köpa om telefonen skulle behöva laddas utan att bilen är igång. Även om de flesta mobiltelefoner idag har lampa kan det vara en god sak att ta med en extra flicklampa.

Boka en säker hyrbil från Sixt Biluthyrning till jul och nyår. Välj mellan bland annat BMW, Mercedes eller Audi i en storlek som passar dina behov. Boka här!

Gillar du vad du ser? Välkommen att dela detta med dina vänner och följare:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Kanske gillar du även...