Sixt inleder samarbete med elbilstillverkaren Tesla

White Car

För dig som vill hyra en elbil så kommer här lite intressanta nyheter. Sixt biluthyrning i Tyskland har inlett samarbete med Tesla, den Amerikanska tillverkaren av världsledande sportiga elbilar.

Tesla är för övrigt den mest populär bilen bland miljonärer i Kalifornien. Förutom utseende och köregenskaper så prisas bilen ofta för den kan köras helt utan bensin. En Tesla som hyrbil är således väldigt miljövänlig och samtidigt oslagbart bränslesnål.

”Våra kunder förtjänar den bästa finansiella servicen för Model S”, säger Tesla’s medgrundare Elon Musk om samarbetet. Han fortsätter: ”Med Sixt Leasing har vi hittat en partner som inte bara erbjuder utmärkt leasingerbjudande, men samtidigt också har samma passion för kundservice”. Tillsvidare så kommer Sixt erbjudande med Tesla gälla för upp till 213 hyrbilar. Än så länge är det endast giltigt i Tyskland, men ifall Sixt ser en kraftig efterfrågan i Sverige så är det inte omöjligt att vi försöker få över ett antal Tesla S hyrbilar till Sverige också.

Kostnadsfördelar per månad med elhyrbil

-Bränslekostnadsbesparingar är den stora fördelen med att hyra eller leasa en elbil som Tesla S. En vanlig förare kan ofta spara 1300-2500 kr per månad på grund av utebliven bensinkostnad.
-Tesla S drivs ju på elektricitet istället för bensin.
-Snabbt laddningsbara batteri som kan köra åtminstone 2500 mil per år.
-Elbilar är normalt skattebefriade från fordonsskatt.

Vad kostar det att leasa Tesla S?
Model S kunder kan få väldigt flexibel finansiering genom Sixt Leasing. Med en deposit på 10% och en leasingperiod om 36 månader så kan Du använda en Tesla S för 7000-8600 kr per månad i Tyskland.
Räknar man med bränslebesparing, skattebefrielse och liknande så kommer man ofta ner i drygt 5000 kr per månad för en riktigt rolig sportbil som samtidigt är miljövänlig.

Det är dock ännu oklart när det kommer några Tesla till Sixt Biluthyrning Sverige och resten av Skandinavien. Är Du sugen på att hyra en elbil genom Sixt? Kontakta vår kundservice på 0771-89 00 00 och framför dina önskemål att Tesla S även ska tas in till Sverige så snabbt som möjligt..

Gillar du vad du ser? Välkommen att dela detta med dina vänner och följare:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Kanske gillar du även...