Team Tidö och Race4Health i dubbelseger

Dubbelseger för Team Tidö och Race4Health

Roger Samuelsson och Robin Friberg körde in pengar för Drying-Little-Tears by Sixt

Det blev en dubbelseger i det klassiska rallyt East African Safari Rally 2015 för team Stig Blomqvist / Stephane Prevot efter nio dagars etapper genom Kenya och Tanzania. På andra plats, åtta minuter efter vinnarteamet, kom nästa Team Tidö-duo med Richard Göransson och Emil Axelsson. Ekipaget som körde till förmån för Sixt välgörenhetsprogram, Drying-Little-Tears by Sixt, med Roger Samuelsson vid ratten och co-driver Robin Friberg slutade på en sammanlagd 41:a plats.

Team Tidö deltog i årets race med totalt 5 bilar som var och en körde för ett utvalt välgörenhetsprogram, Alzheimerfonden, Project Playground, Drying-Little-Tears by Sixt, Riders samt Zelmerlöw & Björkman Foundation. Med sig ner till Afrika hade Team Tidö även med sig 800 par glasögon donerade av privatpersoner. Rengjorda och uppmätta delades dessa, av medföljande optiker, ut till behövande längs resan genom Afrika.

– Att inte kunna se ordentligt är ett handikapp för vem som helst, men i den här delen av världen är det inte bara att gå till optikern och få det löst, säger initiativtagaren David von Schinkel till STCC.se. Vi noterade att många hade synsvårigheter när vi var här för två år sedan, och bedömde att det var något vi kunde hjälpa till med. Responsen och tacksamheten har varit enorm. Det värmer att se att man faktiskt kan göra skillnad i människors vardag.

Nedan finns en trailer för en längre film från årets race som kommer släppas under våren 2016:

 

Slutplaceringar Team Tidö:

  • 1:a Stig Blomqvist / Stephane Prevot (Project Playground)
  • 2:a Richard Göransson / Emil Axelsson (Riders)
  • 21:a David von Schinkel / Per Björkman (Zelmerlöw & Björkman Foundation)
  • 23:e Christer Johansson / Mattias Adielsson (Alzheimerfonden)
  • 41:a Roger Samuelsson / Robin Friberg (Drying-Little-Tears by Sixt)
Gillar du vad du ser? Välkommen att dela detta med dina vänner och följare:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Kanske gillar du även...