DriveNow nu i Sverige i samarbete med Sixt

DriveNow nu i Sverige i samarbete med Sixt

Carsharingkonceptet DriveNow har funnits ett tag ute i Europa men har nu även börjat nå de Skandinaviska länderna. I skrivande stund finns DriveNow i Köpenhamn och nu alltså även i Stockholm. Konceptet är ett samarbete med biltillverkarna BMW och Mini tillsammans med biluthyrningföretaget Sixt rent a car.

DriveNow finns sedan tidigare framför allt i Tyskland där invånarna i städerna Berlin, Hamburg, München, Köln och Düsseldorf redan använder carsharingkonceptet i sin vardag. Utöver dessa städer finns DriveNow även i San Francisco, Wien och London.

För att få tillgång till bilparken behövs endast en enkel registrering på DriveNow’s hemsida. Kort därefter skickas ett kundkort ut via post – ett kort som kan användas för att låsa upp någon av de 250 utplacerade bilar som finns i Stockholm. Reservation och upplåsning av bilar görs också med fördel i DriveNow-appen som finns kostnadsfritt för nedladdning till iPhone, Android eller Windows Phone. Appen talar även om var närmsta bil finns parkerad samt ger användaren möjlighet att reservera bilen kostnadsfritt under 15 minuter. Sedan är det bara att låsa upp önskad bil med appen eller kortet och köra iväg. Kostnaden för hyran är en fast minutkostnad som inkluderar bränsle, reparationer, parkeringsbiljetter, bilskatt och försäkring.

Bilarna i vagnparken är samtliga av senaste modell från BMW eller Mini och priset gör det ytterst fördelaktigt att ta sig från punkt till punk i Stockholm utan att behöva ta kostnaderna för ett helt bilägande.

Klicka här för att registrera dig hos DriveNow.

Gillar du vad du ser? Välkommen att dela detta med dina vänner och följare:
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Pin on Pinterest
Pinterest

Kanske gillar du även...